Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw Koningsberger gebouw Bart van Hoek

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW. U ontvangt een factuur met daarop de bedragen zowel excl. als incl. BTW.

De foto's zijn met licentie voor onbeperkt gebruik uitsluitend door afnemer voor zowel eigen publicaties als publicaties van afnemer in boeken / artikelen in tijdschriften en op internet; en vrij te gebruiken voor het inzenden van prijsvragen. In overige gevallen is deze licentie niet overdraagbaar naar derden. U ontvangt de foto('s) in *.tif (origineel) of *.jpg (web) formaat.

Bestellen Bedragen zijn incl. BTW Sku: koningsberger-01-web

Victor J. Koningsberger gebouw

In 2015 is op de Uithof in Utrecht het nieuwe Koningsberger / OWC-gebouw voor de Universiteit Utrecht voltooid. Het gebouw wordt gebruikt door de faculteiten Betawetenschappen, Geowetenschappen en Geneeskunde. Het is gelegen naast het beroemde rode Minaert-gebouw van Neutelings Riedijk en vormt één geheel met dat gebouw en het aan de andere zijde gelegen Buys Ballotgebouw. Op de eerste verdieping zijn de twee gebouwen aan elkaar gekoppeld door loopbruggen.
Het Koningsberger heeft een glazen gevel met om de 1,8 meter stalen kolommen en aan de buitenzijde zwarte zonwerende lamellen. Het programma, in totaal 18.000 m², omvat studieruimten, 3 collegezalen, laboratoria en een spectaculair atrium.
Het gebouw is vernoemd naar Victor Jacob Koningsberger (1895-1966), "een van de meest markante hoogleraren aan de Universiteit Utrecht uit het het midden van de 20ste eeuw."
Dit is een selectie van de foto's die ik maakte voor Züblin Nederland. Het ontwerp is van Ector Hoogstad Architecten. De gevel is gerealiseerd door Rollecate.

Bekijk alle foto's

Datum: 1-06-2015

Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek Koningsberger gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouw https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/victor-j-koningsberger-gebouws Bart van Hoek
Sluiten
  • Aanmelden
  • Registreren
  • Wachtwoord vergeten?