Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW. U ontvangt een factuur met daarop de bedragen zowel excl. als incl. BTW.

De foto's zijn met licentie voor onbeperkt gebruik uitsluitend door afnemer voor zowel eigen publicaties als publicaties van afnemer in boeken / artikelen in tijdschriften en op internet; en vrij te gebruiken voor het inzenden van prijsvragen. In overige gevallen is deze licentie niet overdraagbaar naar derden. U ontvangt de foto('s) in *.tif (origineel) of *.jpg (web) formaat.

Bestellen Bedragen zijn incl. BTW Sku: den-haag-centraal-27-web

Den Haag Centraal

Dit kopstation van architect Van der Gaast / Articon uit 1968-70 is opgebouwd uit een OV-terminal met trein, tram en bus onder een dak. Het station wordt aan de stadszijde beëindigd door een kantoorschijf van 11 verdiepingen. Het station is in 2003 - 2015 ingrijpend verbouwd naar ontwerp van Benthem Crouwel Architects. Onder een dak van 120 meter breed 96 breed en 22 meter hoog zijn de stationshal met de perrons voor de trams en een deel van de perrons voor de treinen gelegen. Het dak is opgebouwd uit 220 wybervormige elementen waarin glasstroken en rookwarmte- afvoervoorzieningen zijn opgenomen.De plint van kantoorgebouw Stichthage kreeg nieuwe gevels en een nieuwe inrichting met winkels.

Een aantal van de hier getoonde foto's heb ik gemaakt in opdracht van Dejo. Zij hebben de roosters geleverd die op het dak en enkele andere plaatsen in deze OV-terminal zijn toegepast. Daarnaast zijn mijn foto's gepubliceerd in een artikel van het Duitse tijdschrift DETAIL over de constructie van het gebouw.

Bekijk alle foto's

Datum: 30-05-2016

Sluiten
  • Aanmelden
  • Registreren
  • Wachtwoord vergeten?