De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer De Purmer Bart van Hoek

Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW. U ontvangt een factuur met daarop de bedragen zowel excl. als incl. BTW.

De foto's zijn met licentie voor onbeperkt gebruik uitsluitend door afnemer voor zowel eigen publicaties als publicaties van afnemer in boeken / artikelen in tijdschriften en op internet; en vrij te gebruiken voor het inzenden van prijsvragen. In overige gevallen is deze licentie niet overdraagbaar naar derden. U ontvangt de foto('s) in *.tif (origineel) of *.jpg (web) formaat.

Bestellen Bedragen zijn incl. BTW Sku: de-purmer-68-web

Biomassacentrale De Purmer

In opdracht van Züblin Nederland fotografeerde ik biomassacentrale De Purmer. De biomassacentrale, ook wel biowarmtecentrale genoemd, is gebouwd aan de rand van industrieterrein Baanstee-Oost in Purmerend. Züblin bouwde de centrale in 2013 - 2014. Het gebouw is ontworpen door S2 Architecten.
De biomassacentrale wordt gestookt op houtsnippers afkomstig van natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Stadsverwarming Purmerend (SVP) levert met deze centrale warmte aan 25.000 klanten. SVP spaart met deze centrale op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2-uitstoot uit. De centrale heeft een vermogen van 44 megawatt en verstookt 100.000 ton biomassa per jaar. De Purmer is op 13 maart 2015 officieel geopend door Koning Willem-Alexander.
Het gebouw heeft een symetrische opzet met in het midden de hoofdentree met kantoorruimten. Aan weerszijden van deze kantoren zijn beide ketelhuizen geplaatst met in totaal 4 verbrandingsovens. De grootste ruimte is de bunker aan de achterzijde voor de opslag van de houtsnippers die worden gebruikt als brandstof.
In zowel de door VLUGP ontworpen terreininrichting als het gebouw zelf wordt verwezen naar hout. De parkeerplaatsen voor de entree worden van elkaar afgescheiden door boomstammen. Er zijn houten stammetjes gebruikt voor de bekleding van de plafonds van de kantine en het trappenhuis. En tot slot heeft de cortenstalengevel een perforatie in de vorm van houtnerven. Dit patroon beslaat in totaal 6 verschillende cassettes. Deze cassettes zijn 1,2 meter breed en verdiepingshoog. Op enkele plaatsen zijn er uitsparingen van 45 centimeter breed voor ramen.

Scroll voor meer foto's naar beneden.


Bekijk alle foto's

Datum: 1-08-2014

De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek De Purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmer https://architectuurbeeldbank.nl/beeldbank/serie/biomassacentrale-de-purmers Bart van Hoek
Sluiten
  • Aanmelden
  • Registreren
  • Wachtwoord vergeten?