Wat maakt Bart?

Bart van Hoek vertaalt uw ontwerp, gebouw of materiaaltoepassing in beelden waarin ruimtelijkheid, transparantie, context en materiaalgebruik tot uitdrukking komen.

Een strakke fotografie, mooi licht en heldere kleuren zijn  kenmerkend voor zijn fotografie. Hierbij wordt uw project vastgelegd, van de stedenbouwkundige situatie tot het architectonisch detail.

Kijk voor in opdracht gemaakte foto's op de voorpagina of deze pagina. Bart van Hoek Architectuurfotografie is aangesloten bij DuPho en beschikt over een drone en de daarbij vereiste vliegbewijzen.

"Zijn foto's belichten op kraakheldere manier de gebouwen, de ruimten en architectonisch bijzondere details" Hans Teerds, over de fotografie in het boek BRUUT, Nederlands Dagblad, 16-6-2023
Vraag een offerte op maat aan
Hengelo01 Foto Bvan Hoek
Hengelo02 Foto Bvan Hoek
Valkenburg02 Foto Bvan Hoek
Valkenburg01 Foto Bvan Hoek

Portfolio

Paviljoen voor de Vogelaar

Paviljoen voor de Vogelaar

Ter versterking van de Waddendijk is ter hoogte van de Texelse Prins Hendrikpolder buitendijks een duinenrij aangelegd met zandbanken. Aan de rand van deze nieuwe duinen is een nieuw vogelspotpunt geplaatst dat is ontworpen door John Körmeling. Het "Paviljoen voor de vogelaar" is geheel van staal. Aan een ronde kolom zijn het  uitkijkplatform en dak van 15 bij 3 meter bevestigd. De liggers die dak en platform ondersteunen waaieren van de kolom uit naar de randen. Op het platform is een gekromd stalen scherm geplaatst, door de gaten in het scherm hebben de vogelspotters zicht op de vogels op de nieuw aangelegde zandbanken.

Bekijk werk
Transformatie Rijnstraat 8

Transformatie Rijnstraat 8

Het voormalige ministerie van VROM in Den Haag is getransformeerd tot rijkskantoor voor de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Buitenlandse Zaken naar ontwerp van OMA. Deze fotoserie toont het opgeleverde gebouw en de bouw door BAM. Het project heb ik gefotografeerd voor gevelbouwer Vorsselmans, Rijksvastgoedbedrijf en Schüco.

Jan Hoogstad maakte het oorspronkelijke ontwerp, een dubbele kamstructuur met daartussen 10 enorme serres. Het in 1992 opgeleverde gebouw is in 2015-2017 ingrijpend gewijzigd. Zo wordt de onderdoorgang voor voetgangers twee keer zo breed en is de kantoorbeuk met serres aan de zuidoostkant afgebroken om grote doorlopende kantoorvloeren te realiseren. In de serres aan de noordoostzijde zijn cascade-trappen gerealiseerd. Aan de zuidkant is op de plaats van de voormalige laagbouw een vergadercentrum met de nieuwe Van Kleffenszaal gebouwd. De rode ornamenten die de top van de witte beuken bekroonden zijn met de transformatie verdwenen en vervangen door neutrale witte roosters. Nieuw is een horizontale zwarte band die de verschillende witte vleugels met elkaar verbind.
Bij de transformatie is 20 procent gebouw afgebroken, waarvan 99,7 procent van de materialen is hergebruikt. Tegelijk met de transformatie is het gebouw verduurzaamd door onder andere toepassing van triple glas in een deel van de atria, ledverlichting, warmte/koude opslag en zonnepanelen. Het pand heeft energielabel A+++.
Rijnstraat 8 is ontworpen als een flexibel rijkskantoor, het is niet specifiek verbouwd voor één rijksdienst, maar geschikt voor meerdere organisaties. De hoofdgebruikers zijn de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat. In totaal zijn er 4.400 werkplekken voor meer dan 6.000 medewerkers.

Bekijk werk
De Locomotief

De Locomotief

Dit kantoorgebouw van HEEMAF is een rijksmonument en heeft als bijnaam de Locomotief

Bekijk werk

Architectuurfotografie

Bart van Hoek maakt in opdracht foto's van gebouwen voor bedrijven uit de bouwsector, waaronder architecten, aannemers, adviseurs en producenten van bouwmaterialen én eigenaars / gebruikers van die gebouwen. Maar ook de media, vastgoedbedrijven en de culturele sector doen een beroep op Bart van Hoek. Onderdeel van zijn werk is ook de digitale nabewerking, advies over de te gebruiken bestandsformaten en profielen voor correcte weergave opbeeldschermen en op afdrukken.

Bart van Hoek levert beelden die geschikt zijn voor grootformaat afdrukken in uw publicaties en reclame-uitingen. De foto's worden voor uiteenlopende doeleinden gebruikt: van bijvoorbeeld een kerstkaart van architectenbureau ZZDP, een kalender van Schüco tot groot formaat fotoafdrukken in het interieur van Aluverre gevelbouw. Uiteraard worden zijn foto's ook gebruikt voor publicaties in boeken, kranten en vaktijdschriften.

Architectuurfotografie

Opdrachtgevers

Interesse in mijn werk? Vraag een offerte op maat aan.

Sluiten
  • Aanmelden
  • Registreren
  • Wachtwoord vergeten?