Wat maakt Bart?

Bart van Hoek vertaalt uw ontwerp, gebouw of materiaaltoepassing in beelden waarin ruimtelijkheid, transparantie, context of materiaalgebruik tot uitdrukking komen. Een strakke fotografie, mooi licht en heldere kleuren zijn kenmerkend voor zijn fotografie. Hierbij wordt uw project vastgelegd, van de stedenbouwkundige situatie tot het architectonisch detail, waaronder gevelfragmenten. Ook het interieur fotografisch vastleggen behoort tot zijn werk. 

Onderdeel van zijn werk is ook de digitale nabewerking, advies over de te gebruiken bestandsformaten en profielen voor correcte weergave op beeldschermen en op afdrukken. Bart van Hoek levert beelden die geschikt zijn voor grootformaat afdrukken in uw publicaties en reclame-uitingen. Kijk voor in opdracht gemaakte foto's op de voorpagina of deze pagina. Bart van Hoek Architectuurfotografie is aangesloten bij DuPho

Vraag een offerte op maat aan

Portfolio

Paviljoen voor de Vogelaar

Ter versterking van de Waddendijk is ter hoogte van de Texelse Prins Hendrikpolder buitendijks een duinenrij aangelegd met zandbanken. Aan de rand van deze nieuwe duinen is een nieuw vogelspotpunt geplaatst dat is ontworpen door John Körmeling. Het "Paviljoen voor de vogelaar" is geheel van staal. Aan een ronde kolom zijn het  uitkijkplatform en dak van 15 bij 3 meter bevestigd. De liggers die dak en platform ondersteunen waaieren van de kolom uit naar de randen. Op het platform is een gekromd stalen scherm geplaatst, door de gaten in het scherm hebben de vogelspotters zicht op de vogels op de nieuw aangelegde zandbanken.

Bekijk werk

Transformatie Rijnstraat 8

Het voormalige ministerie van VROM in Den Haag is getransformeerd tot rijkskantoor voor de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Buitenlandse Zaken naar ontwerp van OMA. Deze fotoserie toont het opgeleverde gebouw en de bouw door BAM. Het project heb ik gefotografeerd voor gevelbouwer Vorsselmans, Rijksvastgoedbedrijf en Schüco.

Jan Hoogstad maakte het oorspronkelijke ontwerp, een dubbele kamstructuur met daartussen 10 enorme serres. Het in 1992 opgeleverde gebouw is ingrijpend gewijzigd. Zo wordt de onderdoorgang voor voetgangers twee keer zo breed en is de kantoorbeuk met serres aan de zuidoostkant afgebroken om grote doorlopende kantoorvloeren te realiseren. In de serres aan de noordoostzijde zijn cascade-trappen gerealiseerd. Aan de zuidkant is op de plaats van de voormalige laagbouw een vergadercentrum met de nieuwe Van Kleffenszaal gebouwd. De rode ornamenten die de top van de witte beuken bekroonden zijn met de transformatie verdwenen en vervangen door neutrale witte roosters. Nieuw is een horizontale zwarte band die de verschillende witte vleugels met elkaar verbind.
Bij de transformatie is 20 procent gebouw afgebroken, waarvan 99,7 procent van de materialen is hergebruikt. Tegelijk met de transformatie is het gebouw verduurzaamd door onder andere toepassing van triple glas in een deel van de atria, ledverlichting, warmte/koude opslag en zonnepanelen. Het pand heeft energielabel A+++.
Rijnstraat 8 is ontworpen als een flexibel rijkskantoor, het is niet specifiek verbouwd voor één rijksdienst, maar geschikt voor meerdere organisaties. In totaal komen er 4.400 werkplekken voor meer dan 6.000 gebruikers.

Bekijk werk

De Locomotief

Dit kantoorgebouw van HEEMAF is een rijksmonument en heeft als bijnaam de Locomotief

Bekijk werk

Architectuurfotografie

Bart van Hoek maakt in opdracht foto's van gebouwen voor bedrijven uit de bouwsector, waaronder architecten, aannemers, adviseurs en producenten van bouwmaterialen én eigenaars / gebruikers van die gebouwen. Maar ook de media, vastgoedbedrijven en de culturele sector doen een beroep op Bart van Hoek. De foto's worden gebruikt voor uiteenlopende doeleinden.

Voorbeelden zijn foto's voor een kerstkaart van architectenbureau ZZDP, voor een kalender van Schüco tot grote fotoafdrukken in het interieur van Aluverre gevelbouw. Dit geldt ook voor uw publicaties in boeken, kranten en vaktijdschriften. Foto’s voor het tonen bij tenders van architectenbureaus ten behoeve van nieuwe opdrachten en voor deelname aan prijsvragen worden door Bart van Hoek geleverd.  

Opdrachtgevers

Interesse in mijn werk? Vraag een offerte op maat aan.

Sluiten
  • Aanmelden
  • Registreren
  • Wachtwoord vergeten?